torstai 21. maaliskuuta 2013

Sirkusheppaa ja silityskuvia


Todella pitkään aikaan en ole ehtinyt tänne omia postauksia tehdä kun tuo facebook-yrittäminen on vienyt kaiken ylimääräisen ajan. Olen jonkin verran saanut yhteydenottoja käyttämäni silityskankaan tiimoilta ja tässä siis lupaamani ohje ja pieni esittely :)

Ensiksikin tästä silityskankaasta on hyvä mainita että se on myrkytön ja sillä on Ökö-Tex -standardi. Tehdas lupaa valmiin silitetyn kuvion kestävän korkeitakin lämpötiloja mutta itselläni on kokemusta 40 ja 60 asteen pesusta ja hyvin pysyy. Materiaali lienee samaa kuin jossain ulkomaalaisessa blogissa, muualla en ole tähän törmännyt.

Mutta sitten itse asiaan, eli kuinka homma toimii:


 1. Leikkaa sabluuna jostain kivasta kuvasta ja kiinnitä se esim. sinitarralla silityskankaalle. Kangasta voi työstää ihan saksilla mutta itse tykkään käyttää myös tuollaista veistä tarkoissa kohdissa. Kankaan päälypuoli on kiiltävä puoli, eli mattapuoli tulee kangasta vasten.
 2. Sommittele leikkaamasi kuvat halutuille paikoille vaatteeseen (kiiltävä puoli ylöspäin). Sopiva raudan lämpötila on 2 pistettä ja ilman höyryä. Suosittelen kuitenkin ekalla kerralla testaamaan pienellä palalla tilkulle mikä lämpötila ja aika on paras käyttämällesi kankaalle ja myös silitysraudoissa on eroja.


3.  Silitä kuvaa leivinpaperin läpi voimakkaasti painaen noin 10sekunnin ajan.

 4. Poista sitten silityskuvan päältä muovi jonka pitäisi irrota hyvin kun olet tarpeeksi lämmittänyt kuvaa. Varo kuitenkaan venyttämättä kuvaa, aloita varovasti eri suunnilta ettei kuva halkea. Tämän jälkeen silitä vielä leivinpaperin läpi 10-20sekunnin ajan ja tarvittaessa myös kankaan nurjalta puolelta. Sitten vaate on valmis viimeistelyyn ja käyttöön :)

 Tässä hame valmiina, kukat antavat kivaa piristystä ja hame on pitkäikäinen, mahtui nimittäin myös 1v.9kk isosiskolle :)


 Tässä vielä iloinen Hilla-tyttö uudet vaatteet päällä valmiina muskariin :)

Tässä on vielä kuva väreistä joita minulta löytyy valmiina,arkin koko on 20 x 25cm.  Olen tilaamassa lisävärejä taas loppukuusta :) Jos kiinnostuit laita sähköpostia osoitteeseen jonna.ruokamo@gmail.com tai facebookin kautta www.facebook.com/PikkuPiltti

5 kommenttia:

 1. Ompa kivat! Ja suloinen Hilla!

  Ps. http://mantyla.blogspot.fi/2013/03/11111111.html

  VastaaPoista
 2. tosi ihanat vaatteet ja olisin kyllä kovin kiinnostunut noista silityskankaista :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) isoÄm laita sähköpostia tai viestiä Pikku Piltin facebook-sivuille :) Nämä on kyllä nopea ja näppärä tapa tuunata ompeluksia kuten myös vaikka valmiitakin vaatteita :)

  VastaaPoista
 4. Aika mahtavan ihanat vaatteet, niin väreissä, kuvioissakin kuin malleissakin. Tuollaista silityskangasta haluaisin kyllä kokeilla joskus!

  VastaaPoista
 5. Blogissani on haaste sinulle! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)