lauantai 9. kesäkuuta 2012

70´s show



 En ole tainnutkaan vielä mainita kuinka mahtavan kirppislöydön tein tällä viikolla: 3 kansiollista Suuri käsityökerho-lehtiä vuosilta 1974-1977 kaava-arkkeineen!!! Tässä nyt sitten vähän seiskytluvun fiilistelyä samettihousujen ja kauluspaidan tiimoilta :)

Housujen kaava on kyllä ihan nykypäivää, lisäsin vain vaikutteita seitkytluvulta. Lehtien housukaavat kun olivat melko leveitä niin en vielä tohtinut niitä suoriltaan kokeilla. Housujen kangas on Eurokankaan samettitrikoota, aivan ihanan pehmeää ja joustavaa materiaalia eikä hinnalla pilattu 9,90€ m. Ompelin eteen prässit ja vyötäröllä on ihan vetskari ja nappikiinnitys, Suuri Käsityölehden nettisivuilta löytyy muuten ihan kuvallinen ohje housujen vetoketjun ompelemiseen, itselleni tämä oli eka kerta, joten kuvallisesta ohjeesta oli suuri apu kun en ensin meinannut millään hahmottaa mistä aloittaa :) Meidän Jesse kun on niin hoikkeliini niin ompelin vielä vyötärölle napinläpikuminauhan jonka avulla housuja on helppo säätää.

Paita puolestaan on pääasiassa ihan trikoota ja perustrikoopaidan kaavalla tehty. Lisäsin vain kaulukset ja nappilistam raitaisesta puuvillasta. Ja tosiaan, olin aluksi tekevinäni nappilistaa kunnes Jesse sovitti paitaa ja tulin siihen tulokseen että halkio näyttää paremmalta avonaisena, sopii jotenkin tuohon tyyliin :) Pienillä jutuilla saa kyllä ihan eri ilmettä aikaan :)




6 kommenttia:

  1. Oi mikä löytö! kaikki ompelukset ovat raikkaita ja hienoja - kiva blogi!

    VastaaPoista
  2. Hauskat vaatteet :)! Itse tein joku viitisen vuotta sitten saman löydön ja ne lehdet maksoi jotain pari euroa, niissä on aivan ihania ohjeita ja olen paljon saanut sieltä ideoita! Ja niitä otsikoita on niin hauska naureskella, kuten "vaatteita pienelle pullukalle" :DDD Ei paljoa tämän päivän lehdissä näy tuollaisia otsikoita!

    VastaaPoista
  3. Hienot vaatteet! Tykkään niiden "hengestä" ;)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille! :) Tästä setistä tuli kyllä hauska! Housujen tekemiseen kului vain aikalailla aikaa kun niissä oli niin paljon yksityiskohtia, mutta jospa tässä taas innostuisi niin voisin tehdä toisetkin, vaikka polvimittaisena näin kesäajalle :)

    VastaaPoista
  5. Ah, voi että ku nää sun mallit on niin valovoimaisia! Keneenköhän ne on tullut? ;) Niin ihastuttava bannerikin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)