tiistai 3. tammikuuta 2012

Pohjolan lapsetMinulla on ollut kaapinpohjalla marinoitumassa tätä "Pohjolan metsä" -kangasta, en ole aikaisemmin osannut päättää kummalle tästä tekisin kun hölmöyksissäni ostin vain puoli metriä kangasta. Pikaisella Metsola visiitilläni löysin alekopasta "edullisesti" lisää kangasta ja kotiin päästyäni saksin siitä mekon helman ja hupparin.

Halusin mekkoon vähän jotain säväyttävää ja niimpä valitsin yläosaksi mustan velourin ja se toimii, minun mielestäni :) Jotkut eivät tykkää vauvoilla käyttää näin tummia värejä mutta meidän neidille sopii väri ku väri (hih tosin kaikki äidit mahtavat ajatella lapsistaan samalla tavalla).  Tein taakse nepparikiinnityksen ja helman poimutin reilusti. Tällä mekkosella tarkenee hyvin keskitalven pakkasissakin :)


 Huppari valmistui muuten yksinkertaisena mutta hupun vuoritin ruskealla velourilla.
Lisäsin hihoihin resorikäänteet jotta ei menisi niin äkkiä pieneksi. Paremman näköinen olisi tullut ruskealla vetskarilla mutta sellaista ei oikeassa koossa kaapista tähän ompeluintoon löytynyt.


 Siinä ne pohjolan lapsoset nyt nätisti nakottaa sulassa sovussa samaan kuosiin puettuna <3

Mukavaa alkanutta vuotta kaikille! Ja tervetuloa uusille lukijoilleni ja vanhoille kiitokset kun 
olette menossa mukana <310 kommenttia:

 1. Suloiset on lapsoset ja kauniit vaattehet.

  T. Mummeli

  VastaaPoista
 2. On kyllä ihanat, niin lapset kuin ompeluksetkin :)

  VastaaPoista
 3. Kivat ompelukset ja hyvin sopivat lapsoset näissä yhteen olematta kuitenkaan ihan samiksia ;-)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat! Minäkään en ole hannonut vielä tuota kangasta leikkoa. :D

  VastaaPoista
 5. Voi ku söpösiä lapsia :) ja ihanat ompelukset.
  Minulla kans marinoituu tuota kangasta pikkupala, kova mietintä mitä tekis, mut toi huppari näyttää niin kivalta että ehkä minäkin sellaisen :D
  (mekkoja ku meil on jo ihan riittämiin)

  VastaaPoista
 6. Tosi kivoja molemmat vaatteet. Mun mielestä tumma väri voi hyvinkin käydä ihan pienellekin. Toi mekko idea on kiva, mullakin on pieni pala vielä tota jäljellä ja tommoseen se saattas just riittää =)

  VastaaPoista
 7. Huippuhieno tuo huppari! Onko kaava oma?

  VastaaPoista
 8. Kiitos :) Juu kaava on ihan 116senttisen raglahihapaidan muunnos, pikkusen leveämmät saumavarat ja hihat on vähän pidemmät. Hupun piirsin mittaamalla kaula-aukon ympärysmitan ja pojasta otin mitan hartiasta päälaelle ja vähän ekstraa :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)