torstai 1. syyskuuta 2011

virkattuja yksityiskohtia ja syksyisiä sävyjä

Tällainen mekko valmistui sen kummemmin suunnittelematta, tarkoituksena oli vain tehdä vähän isompaa kokoa oleva perusmekkonen. Noh, minun isompi kokoni taitaa sitten olla lähempänä sitä 80cm sillä sen verran tuli mekolle leveyttä ja olan hihnoille pituutta että on meidän neidille vielä aivan liian iso.
Virkkasin kukkaset vähän kuin testausmielessä ja nyt jäi harmittamaan tuo oranssi kukkanen tuossa helmassa, onneksi se on helppo irrottaa mikäli pistää liikaa silmään. 

Kankaana ruskea ruutujoustofrotee Metsolasta ja kanttaukset silittelin tumman keltaisesta puuvillakankaasta mitä sattui kaapista löytymään. Nipsusoljet on kierrätetty kirpparilta ostamistani euron henkseleistä. Ihan söpö kokonaisuudessaan esimerkiksi keltaisten sukkisten ja bodyn kanssa :)

Pipo valmistui jämävelourista ja vuoritin sen Metsolan keltaisella aletrikoolla. Virkkasin tähän myös koristeeksi kukkasen enkä malta odottaa miltä näyttää Ellin päässä. Todennäköisesti joudun tekemään korjausversion sovituksen jälkeen ja ompelemaan muutenkin toisen ulkoilupukuun sopivasta kankaasta. Tumput ja töppöset tietysti samalla idiksellä kukkineen.

Viimeisenä sitten tämä jämäsunray -mekko. kangas riitti juuri 62cm:n mekkoon ja olen kahden vaiheilla laittaisko myyntiin, on meinaa Ellille enemmän tunikapituinen kuin mekko. Saa ottaa yhteyttä sähköpostilla jos jollain olisi tarvetta, suloinenhan tämä on :)

13 kommenttia:

 1. Erittäin kaunis tuo ensimmäinen mekko ja lakki! Tykkään kovasti näistä virkatuista kukkasista ompeluksissa! HIENOJA! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana syysmekko! :D Mitä lankaa käytit virkkauksissa? Olen haeskellut sellaista joka kestäisi 60 asteen pesun ilman olomuodon suurempia muutoksia... :P

  VastaaPoista
 3. kiitti :) Lankana käytin ihan vain Novitan seitsemää veljestä. Omassa käytössä en ole ainakaan huomannut sen menevän piloille pesussa, saapa nähdä kuin käy kunhan neiti vähän kasvaa että saadaan mekkonen käyttöön.

  VastaaPoista
 4. Mäkin olen 7 veljestä pessyt aika surutta, mutta kääre käskee pesemään 40 asteessa? Miksihän kun se kuitenkin kestää 60? :P

  VastaaPoista
 5. liekö yritys haluaa pelata varman päälle ja siksi suosittelee 40 pesua :D

  VastaaPoista
 6. Ihanan syksyisiä värejä vaatteissa ja nuo virkatut kukat sopii oikein mainiosti hattuun ja mekkoon. =)

  VastaaPoista
 7. Ihania juttuja sulla täällä ja syksyinen fiiliskin ihan tuli noista ompeluksistasi.

  VastaaPoista
 8. Onpas soma mekko virkkauksineen :) Minullakin on tuota samaista kangasta odottamassa liivimekon tekoa :)

  VastaaPoista
 9. Oi ku ihana toi ylin mekko!! :)

  VastaaPoista
 10. Kylläpä on pirtsakka mekko ja tosi kiva keksintö tuo kukkanen tuossa mekossa ja myssyssä. Hyvin persoonallinen.

  VastaaPoista
 11. onpa hyvä idea tuo koristekukkasten virkkaus, täytynee soveltaa pikimmiten :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)