torstai 28. kesäkuuta 2012

Karhukoplatunnari vai..


Tällainen idea tuli mieleeni pari päivää sitten kun olin villottamassa kaverina raksalla. Jesse sai itse valita teepparin värin ja niin siitä tuli punainen, aivan kuten karhukoplallakin :) Tosin tämä rekisterikilpi yrittää edes hieman esittää auton rekisterikilpeä, vaikka EU:n tähtiympyrässä ei ihan oikea määrä taida olla tähtiä ;) Paidan omistajalle kelpasi silti vallan mainiosti, itse asiassa kuvattava innostui niin etten saanut otettua edes kovin tarkkaa kuvaa hänestä :D

Aplikaation toteutin veloureilla ja tähdet olen neulonut käsin :) kangas on todella hyvänlaatuista ja edullista trikoota Löytö-palasta.

Eipä jää vastaantulijoilla epäselväksi mikä on tämän pojan nimi :)

lauantai 9. kesäkuuta 2012

70´s show



 En ole tainnutkaan vielä mainita kuinka mahtavan kirppislöydön tein tällä viikolla: 3 kansiollista Suuri käsityökerho-lehtiä vuosilta 1974-1977 kaava-arkkeineen!!! Tässä nyt sitten vähän seiskytluvun fiilistelyä samettihousujen ja kauluspaidan tiimoilta :)

Housujen kaava on kyllä ihan nykypäivää, lisäsin vain vaikutteita seitkytluvulta. Lehtien housukaavat kun olivat melko leveitä niin en vielä tohtinut niitä suoriltaan kokeilla. Housujen kangas on Eurokankaan samettitrikoota, aivan ihanan pehmeää ja joustavaa materiaalia eikä hinnalla pilattu 9,90€ m. Ompelin eteen prässit ja vyötäröllä on ihan vetskari ja nappikiinnitys, Suuri Käsityölehden nettisivuilta löytyy muuten ihan kuvallinen ohje housujen vetoketjun ompelemiseen, itselleni tämä oli eka kerta, joten kuvallisesta ohjeesta oli suuri apu kun en ensin meinannut millään hahmottaa mistä aloittaa :) Meidän Jesse kun on niin hoikkeliini niin ompelin vielä vyötärölle napinläpikuminauhan jonka avulla housuja on helppo säätää.

Paita puolestaan on pääasiassa ihan trikoota ja perustrikoopaidan kaavalla tehty. Lisäsin vain kaulukset ja nappilistam raitaisesta puuvillasta. Ja tosiaan, olin aluksi tekevinäni nappilistaa kunnes Jesse sovitti paitaa ja tulin siihen tulokseen että halkio näyttää paremmalta avonaisena, sopii jotenkin tuohon tyyliin :) Pienillä jutuilla saa kyllä ihan eri ilmettä aikaan :)




keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Arvonta suoritettu!








Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! :) Arpalipukkeita sain leikellä kaikenkaikkiaan 129kpl ja Jesse-onnikas nosti esiin tällaiset lappuset:

Onnea Matleena ja -LilliEllu-!




Laittakaa minulle yhteystietonne sekä malli,väri -ja kokotoiveenne sähköpostilla osoitteeseen pikkupiltti@luukku.com

Ja vielä kaikille halukkaille tiedoksi, lätsiä voi tilata haluamassasi koossa sähköpostitse yllämainitusta osoitteesta hintaan 20€ sis. alv 23% ja postitus :) Muutamia lakkeja olen jo tehnyt ja mikäli ihan älytöntä ruuhkaa ei synny niin toimitusaika on n. viikko :) Maksan myös verot käsityötuloistani :)